Son Haberler

latest

Corona Virüs Nedeniyle Evde Kalanlara Vakit Geçirme Yolları

3 Nisan 2020 Cuma

/ Yazar Kemal Tilki

Bildiğiniz üzere ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü sebebiyle #evdekal diyerek virüsün bulaşmasını ve yayılmasını bir nebze olsa da engellemeye çalışıyoruz. Tabi bu doğrultuda evinden dışarıya çıkamayınca insanlar bunalıyor ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. İşte bu sebeple sizlere klavyemizin yazabildiği kadar evde nasıl vakit geçirebilirim sorusuna bazı örnekler vereceğiz..

İlk olarak yapmanız gereken elbette biraz da olsa Corona Virüs tehlikesini unutup bir köşeye koymak olacak. Çünkü kafası rahat olan insan daha iyi düşünebilir ve uygulamak istediği şeyi daha iyi yapabilir. Tabi bu olayı unutup dışarıya çıkmayın, işimiz evde olacak elbettee :)

Dizi veya Film İzleyin


Biraz klişe olacak ama vakit geçirmek için yapabileceğiniz en basit şeylerden bir tanesi film izlemek olacak. Çünkü ben bazen bir oturuyorum 3-4 tane filmi art arda izleyebiliyorum. Bu da demek oluyor ki ortalama 6-7 saatin geçmiş olmasıdır. Hangi film güzeldir bilmiyorum ki diyorsanız, o zaman sitemizde yer alan 'FİLM İNCELEME' kategorimize bakarak filmler hakkında bilgi alabilir ve hoşunuza gideni izleyebilirsiniz. Ayrıca daha uzun soluklu olmasını istiyorsanız dizi izlemenizi tavsiye ederim. Tabi Türk dizilerini pek tavsiye etmiyorum.. Açın Lost izleyin, Super Natural'ı izleyin. Hapishane dizilerinden olan Prison Break'i ve kadın hapishanesinde geçen Vis A Vis'i izleyin.. Oldu da dizi ve film izleme imkanınız yoksa gelin başka ne yapabiliriz onlara bakalım...

Telefonla Arayıp Konuşun


Bu zamanda evde vakit geçirmek için en iyi yapabileceğiniz şeylerden bir tanesi de eş, dost ve akrabalarınızı aramak olacaktır. Hele ki konuşmayı seven dostlarınız varsa zaman su gibi akacaktır.. Hem bu sayede etrafınızdaki insanların sağlık durumlarını da öğrenmiş olacak ve hal hatır sorarak onları mutlu etme imkanı sağlayacaksınız.. Eeee ben telefonla falan görüntülü de olsa konuşmayı sevmiyorum arkadaş derseniz bizde çareler tükenmez okumaya devam edin..

Kitap Okuyun


Elbette ki favori seçeneklerden bir tanesi de kitap okumak olacaktır. Zaten normal şartlarda kitap okuyan biriyseniz bu sizi sıkmadan zamanınızı su gibi geçirmenize olanak sağlayacaktır fakat pek kitap okumayı sevmeyen biriyseniz ilk başta zorlanabilirsiniz. Tabi pes etmek yok, ilgi alanınız hangisiyse o türde bir kitap okumaya başlarsanız zamanla alışacak ve zevk alacaksınız. Çünkü bunu uzun zaman önce bende yapmıştım. Pek kitap okumayı sevmeyen biriydim fakat bir arkadaş tavsiyesi ile okuduğum kitap sayesinde şimdilerde zevkle kitap okuyorum ve oldukça iyi vakit geçiyor.. Yok ya bu da beni sarmadı arkadaş yok mu başka başka fikirler diyorsanız, okumaya devam...

 Bakınız = Boş Zamanlarda Hobi Olarak Yapılacak En Muhteşem 8 Aktivite

Oyun Oynayın


Pek oyun oynamayı sevmeyen biri olarak bazen sırf zaman geçsin diye oyun oynadığım zamanlar oluyor. Zaman geçiyor mu diye soracak olursanız, elbette su gibi akıyor.. Tabi kendi ilgi alanınıza yönelik oyunlar oynarsanız daha iyi eğlenir ve zaman geçirirsiniz. İnternet üzerinden online ya da offline birçok oyun bulma şansınız var.. Aynı şekilde telefonunuza da oyun yükleyerek zaman geçirebilirsiniz.

Müzik Dinleyin


Müzik ruhun gıdasıdır diye boşa dememişler.. Yeni müzikler keşfedin. Daha önce dinlediğiniz değil de hiç dinlemediğiniz şarkıları dinleyin. Yenilik bazen en iyi ilaçtır zaman geçmesi için..

Yemek Yapın


Sadece kadınlar için değil, erkekler de yemek yaparak vakit geçirebilir. Sonuç olarak hayat müşterek ve iki çeşit yemek yapmayı öğrenmek sizi aç kalmaktan kurtarabilir :D Kadınlar ise yeni yemek veya tatlı türleri deneyebilir. Günümüzün birçok kadını yemek yapmayı bilmediği için bu uğraşı onlar için güzel bir zaman geçirme yolu olacaktır.

 Bakınız = Zayıflamak İsteyenlere Haftada 1 Kilo Verdiren Program

Spor Yapın


Çalışma hayatının yorgunluğunu bir nebze olsun atmak ve daha önce spor yapamamaktan şikayet edenler için bu durumu da fırsata çevirebilirsiniz. Eğer hala zorunlu olarak işe gitmek zorunda değilseniz.. Evinizde kendinize bir spor ortamı oluşturun ve internet üzerinden yardım alarak profesyonel bir şekilde sporunuzu yapın. İşin tekniğini ustasından görerek yapmak daha sağlıklı olacaktır.
kaçırmayın
© all rights reserved
made with by templateszoo